teisipäev, 2. september 2014

PSÜHHOLOOGILISE KAITSE ALGATUS

Info on kõige võimsam relv, ütles juba veerand sajandi eest väliskommentaator Vambola Põder. Nii ongi. Ebapiisava või koguni vale info puhul võib sündida väga jubedaid asju. EW ajal ilmunud brošüüris 1924.a. 1. detsembri mässust on ära toodud üks huvitav detail, millele paraku ükski ajalooõpik ega muu raamat pole tähelepanu pööranud. Nimelt kutsusid mässajad töölisi jm. linnarahvast endaga ühinema, väites, et "kindral Unt viib läbi fašistlikku riigipööret" (!!!) ja "tulge meiega, siis saame ta peatada". Õnneks ei jäädud mässajaid uskuma. Aga kui oleks jäädud???

Ukraina sõjaga paralleelselt käib ka eriti agressiivne infosõda. Venekeelne meediaruum on pea täielikult "huilostunud", seda on normaalsel inimesel raske pikemat aega taluda. Ent ka eestikeelses meediaruumis (sh. Facebook) on vägagi äge infosõda juba mõnda aega käinud. Kuna infoga võib vajalikul hetkel nii suuri kui ka väga jubedaid asju korda saata, ei saa lähtuda enam tavapärasest praktikast, sest mingil ettearvamatul hetkel võib teatud suunitlusega (väär)info ohustada ka meie kõigi julgeolekut.

Tegelikult on ühelt poolt kohalikud venemeelsed (sh. otseselt Keskerakonna palgal olevad) ja teiselt poolt rahvusvahelise vandenõuteoreetikute seltskonna mõju all olevad tegelased üksteise võidu levitanud oma kaheldava väärtusega või koguni valelikke seisukohti juba aastaid. Kardan, et nende mõju võib olla palju laialdasem, kui ette kujutame.

Üldiselt on teada, et paljud vandenõuteooriad on liikvele lastud KGB poolt juba 1970-ndatel, Läänest imbusid need N. Liitu tagasi, näiteks müüt, et AIDS-i viirus olevat pärit Pentagoni salalaborist, mitte Aafrikast. On aga neid, kes usuvadki kõige maailmas toimuva taga olevat USA valitsusorganisatsioonide salasepitsusi. See käib ka Ukrainas toimuva kohta - mõned väidavad nüri järjekindlusega, et kõik (sh. Maidani protestid) olevat USA, Briti ja Saksa luurete ühisoperatsioon Venemaa nõrgestamiseks. Oma väidete usutavuse suurendamiseks tuuakse ära ka arvukalt viiteid, sh. mõnele Lääne inimeste tehtud dokfilmile.

Teadlikumaid inimesi sellise jogaga (NWO ehk uus Maailmakord, 9/11 kui "valitsuse vandenõu", reptiilinimesed jne. jne.) muidugi ei lollita. Keskmine eesti inimenegi aga võib täitsa vabalt sellist juttu uskuma jääda, kui ta - aga enamik ju ei tee seda! - ei jälgi tähelepanelikult maailmas toimuvat. Pealegi kirjutavad valeinfo levitajad vahel ka midagi sellist, millega võib isegi nõus olla. Selles ongi uba. Ka nõukogude propaganda alates 50-ndatest ei läinud enam lausvaletamisele välja, vaid muutus kavalamaks, esitades õigeid fakte vales kontekstis või manipuleeris faktidega nii, et omaenda valeväiteid tõestada.

Lisaks otsesele Venemaa ülistamisele (ja pahandamisele, et miks te Venemaad koguaeg laimate) levitatakse ka meie tähtsamate liitlaste ja üldse kogu Lääne "kuritegusid" paljastavat infot. Äärmisel juhul, kui avalikult Venemaad ülistada ei õnnestu, pannakse Venemaa ja lääneriigid ühele pulgale - "nad on mõlemad ühtviisi halvad". Siit tulenebki teatud tegelaste kinnisidee "täieliku iseseisvuse" saavutamiseks ehk siis väljaastumist NATO-st ja Euroopa Liidust.

Veel üks võte on "allaandmismeeleolude" levitamine - "nagunii müüakse Ukrainat ja meid kõiki maha või ongi juba müüdud". Näen paraku FB-s ja mujalgi neid väga palju. Selle peale aga ütleks, et kui juba ette kindel olla, et nagunii läheb kõik metsa, nagunii müüakse Ukraina (ja Baltimaadki) Putinile maha - siis võib kindel olla, et nii lähebki! Kui taolise hädaldamise asemel hakata selliste ohtude vastu tegutsema, läheb hoopis vastupidi.

Muidugi on kõigil endiselt õigus kirjutada mida iganes, ent kõigil on samamoodi õigus ka avaldada arvamust kirjutatu kohta. Tähtis on ka mõista, et kui keegi ajab taga mingit müütilist "täielikku iseseisvust", ajab ta tahtmatult Venemaale kasulikku poliitikat, isegi kui ise siiralt usub oma seisukohtadesse. "Allaandmismeeleolude" õhutamine on veel ohtlikum - "niikuinii müüakse meid ja Ukrainat maha" ja samas ei võta need hädaldajad ise midagi ette, et seda ei juhtuks. Kõige ohtlikum on aga Eesti riikluse kujutamine "verise USA" tööriistana. See on juba ilmselgelt Vene asja ajamine ja täiesti lubamatu!

Mina olen konservatiiv. Kui liberaalsemast vaatepunktist võib tunduda, et moraalses mõttes ongi kõik suurriigid (aga ka väiksemad) võrdsed - neil on oma loomulikud huvid ja õigus neid huvisid kaitsta. Seega USA=Venemaa (?). Konservatiivid aga on seisukohal, et maailmas on olemas headus ja kurjus ning ka erinevad riigid kannavad põhijoontes ühte neist. Seega USA # (EI VÕRDU) Venemaaga, sest USA kaitseb headust (olgugi, et võib vahel eksida oma meetodites), aga Venemaa kaitseb kurjust.

Lõppude lõpuks: kui isegi tuntud vandenõuteoreetik Jüri Lina ütles, et sõda Ukrainas on Putini üritus Vene (võib-olla isegi kommunistliku, sest Putin ei saanud KGB-ssegi muudmoodi kui kommarina) impeeriumi taastamiseks, pole mingitel "telegrami-tiiudel" enam midagi unnata. Operatsioone Ukraina ülevõtmiseks on ette valmistatud juba 5 aastat vähemalt. Seega Maidani sündmused andsid üksnes teatud ettekäände.

Siiski, putinlaseks olemine ei tähenda ilmtingimata seda, et meedias tehtava ajupesu eest saadakse Venemaalt raha. Seda on meil siin raske tõestada, Kapo aga suudab seda. Ka võib mõni olla lihtsalt loll, seda suudavad tõestada jällegi arstid. Mõni aga vihkab põhimõtteliselt kas Eesti riiki või meie põhiliitlasi. Lõppkokkuvõttes on oluline vaid see, MIDA tehakse, mitte see, MIKS tehakse.

Oluline on ka meeles pidada, et Eesti riik pole mitte poliitikute jaoks loodud, vaid meie kõigi jaoks. Kaitstes Eesti riiki, kaitseme ennekõike ikka omaenda lähedasi, mitte Riigikogu, minu nimekaimust peaministrit või presidenti. Öelgem seda ka kõigile oma sõpradele, sugulastele ja tuttavatele.

Mind ja teisigi ägedamaid Putini režiimi vastaseid on juba süüdistatud sõjaõhutamises. Jälle üks vale! Sõda õhutab just nimelt meie idanaaber. Mitte keegi, keda ma tean, ei kutsu mitte üles sõdima Venemaaga, vaid toetama igakülgselt Ukrainat. Väga julgelt ja väga selgelt - raha, materiaalse abi ja ka poliitilise toega. Sest Putin läheb täpselt nii kaugele, kui tal minna lastakse. Teda saab peatada!

Infoterrorismi peatamiseks tuleb halastamatult kõri pihku võtta kõigil, kes otseselt või kaudselt Putini terrorirežiimi kaitsevad. Olgu siis tegu FB kommijate, poliitikute, firmade või tervete riikidega. Ega teisiti sellest jäledusest jagu ei saa. Teavitagem sellistest kurjuse kaitsjatest ka teisi.

NB! Liiga hoogu ei maksa siiski minna. Vahet peaks tegema neil, kes on lihtsalt kibestunud Eesti elu üle (aga enamus ju on! - isegi mina küllaltki palju) ja neil, kes sihikindlalt õelutsevad nii meie viimase 23 aasta saavutuste kui ka meie liitlaste kallal (seega mingi suvalise kommentaari põhjal ei tohiks küll kedagi vaenlaseks nimetama hakata). Esimestelt peaks lihtsalt küsima, kuidas siis teha elu paremaks. Teised - need NWO vastu võitlejad ja avalikud Vene mõjuagendid (võivad olla samad isikud) - tuleb aga halastamatult koos oma valedega paljastada.

Sel eesmärgil saigi paari päeva eest üks teatud must nimekiri koostatud ja avaldatud. Ehk siis selgelt vaenulikud elemendid tuleb isoleerida, hoiatades avalikkust nende eest. Nad töötavad selgelt ju Eesti vastu, isegi kui oma retoorikas nt. "täieliku sõltumatuse" sildi all taevamannat kokku lubavad. Kaitskem end infoterrori eest - muidu võib ühel hetkel infoterror muutuda ka füüsiliseks terroriks.