pühapäev, 9. detsember 2018

MIKS PEAB RAHVUSRIIKI KAITSMA RÄNDERAAMISTIKU EEST
/T Ä I S V E R S I O O N/

Tere, head rahvuskaaslased ja teised sõbralikud kaasmaalased! Olen T.P., seni veel Isamaa erakonna liige, aga Parteid ja Valitsust siin küll kiitma ei hakka. Hoopis vastupidi. Kahjuks peabki ütlema, et kui 6 aastat tagasi ennustasin murelikult, et kauaaegsed head koalitsioonipartnerid Reformierakonna ja sotside näol võivad oma piiritaguste aatekaaslaste õhutusel hoopis Eesti-vastast poliitikat ajama hakata, siis täpselt nii ongi läinud. Ja kuidas veel!

Minu eesmärgiks on tuua võimalikult palju rahvuslasi ühe lipu alla, olgu tegu siis Isamaa, EKRE, Vabaerakonna või teiste toetajatega. Seda siis põhimõttel „rukkilillest NATO-ni”. Sel eesmärgil sai 2015 loodud ka Facebooki leht „Julge olla patrioot”, mis sel suvel paraku „sallivusrünnaku” ohvriks langes. Mina siiski alla ei anna. Püüan ka ärgitada teisi kasutama rohkem erinevaid infoallikaid, mitte ainult ühte jälgima, sest vaid erineva vaatenurgad annavad kokku tõepärase pildi. Ka täna püüan siin valgust heita mõnedele teemadele, millest ükski propagandist rääkida ei taha.

Eelkõige tahaks hoiatada kõiki vastutustundetu käitumise eest. Sest see oleks nagu gaasi täis ruumis tikutõmbamine, enda arvates valgusesaamiseks - ja seda täie mõistuse juures olles. Nägin seda kunagi pealt ja krabasin sellel inimesel tikud käest. Paraku püüavad paljud meie nn. arvamusliidrid samuti kas rumalusest või koguni täiesti teadlikult nii-öelda gaasi täis ruumis tikku tõmmata. Sellest annab väga selgelt tunnistust ka nende hullumeelne toetus Marrakechi leppele.

Milleni selline tegevus viia võib, tean omast käest. Olen ju kaks korda näinud pere lagunemist ja teisel korral lõppes see... kui mastaabid üle kanda eesti rahvale, oleks nagu 400 või 500 tuhat eestlast korraga hukkunud.

Nagu juba 30 aastat tagasi ütles väliskommentaator Vambola Põder, on kõige võimsam relv just info. Ta selgitas, et punavõimu suurim kuritegu oligi see, kuidas oma kuritegusid õigustati - totaalse valetamise ja faktide väänamisega. Sama praktikat on jätkanud kahjuks ka kommunismijärgne Venemaa, keeldudes tunnistamast nii okupatsiooni kui ka N. Liidu suunavat rolli Teise maailmasõja vallapäästmises.

Paraku on see kõik toimunud suuresti just Lääne teatud ringkondade vaikival heakskiidul või koguni otsesel mahitusel. Mäletan siiani, kuidas üks lähedane ütles pärast 1991.a. augustiputši, et "Läänt juhivad tehnokraadid. Ka nüüd avaldasid nad alguses lootust, et uus valitsus ikka täidab juba sõlmitud kokkuleppeid".

Tänu sellele ongi Läänes endas mindud kommunismi üleüldise hukkamõistmise ja väljajuurimise asemel hoopis järgmisele tasemele. Kui märtsis 1988 võis ajalehes Noorte Hääl näha TASS-i uudist Prantsusmaalt pealkirjaga "Paremäärmuslased tegutsevad", siis see oleks nagu praegusest meediast laenatud. Teades teatud ringkondade suhtumist Donald Trumpi administratsiooni, poleks üllatav näha, kuidas sarnaselt ENSV juhtidele 1988.a. veebruaris nüüd kas svenmikserlik välismüsteerium või ka ametlik Kerstiorg, vabandust - Kadriorg mõistaks hukka Ameerika Ühendriikide sekkumise Eesti siseasjadesse.

Sama loogika põhjal taastasidki Eesti riigi ja kujundasid selle alused just "paremäärmuslased", nagu Lagle Parek, Tunne Kelam ja Mari-Ann Kelam, Kaido Kama, Jüri Adams, Eve Pärnaste, Lennart Meri, Sulev Vahtre ja Lauri Vahtre, Vardo Rumessen, Ülo Nugis, Mart Laar, Trivimi Velliste, Jüri Luik, Ants Erm, Andres Herkel, Mart Nutt jt. Muidugi said nad seda teha tänu nii-öelda "paremäärmuslike" vaadetega valijate toetusele, nagu mu ema ja mina ise. Nende häälte toel saigi 1992. aastal võimule esimene "paremäärmuslik" Mart Laari valitsus. Sama kordus 7 aastat hiljem. Aga ka Ronald Reaganit sõimati omal ajal „paremäärmuslaseks” ja koguni „kitsarinnaliseks rassistiks”.

Nii et kui mõni peab rändekompakti vastaseid paremäärmuslasteks, siis on ka kogu Eesti riik olnud paremäärmuslik projekt. Selle peale tahakski Fooliumi-Andruse kombel öelda, et "kes midagi taolist väidab, on seemneid söönud ja mitte neid, mida oma põldudele külvame". Olgu ka öeldud, et praegu pole Riigikogus ühtegi „paremäärmuslikku” erakonda ja nii jääb see ilmselt ka pärast järgmisi Riigikogu valimisi.

Vahemärkusena lisan, et mitte ükski poliitik pole siiani öelnud isegi aitäh neile tavalistele Eesti inimestele, kes oma igapäevase hoolsa tööga hoidsid punaokupatsiooni ajal Eestit käigus ja tänu kellele üldse oligi võimalik riik hiljem uuesti üles ehitada. Selle asemel kooritakse isegi pensionitelt tulumaksu ja räägitakse "Lõuna-Eesti paremäärmuslike vaadetega vanaprouadest". Selle kõige peale tahakski nii Keskerakonnalt, Reformierakonnalt kui sotsidelt küsida, kas teil häbi ei ole?

Sama silmakirjalik on hirmutada rahvast Venemaaga, kui samal ajal on ka Lääs täpselt samasugusesse kurjusesse langemas. Praegu toimuva kohta sobivad hästi ühe lähedase mõtted: "Kas tõesti oli vaja välja mõelda kõrgeid ideid vabadusest, inimväärikusest, moraalist ja kõlbelisusest ainult selleks, et luua üha rafineeritumaid süsteeme oma nõrgemate liigikaaslaste allaheitmiseks?"

Mille poolest üldse erineb Venemaa mõnest lääneriigist? Jah, massirepressioone kummalgi pool pole. Tegutsevad erinevad parteid. Äri ajada saab. Välismaal käia saab. Internetti kasutada saab. Kuid kõik kardavad. Täpselt, nagu Milosevici-aegses Jugoslaavias. Kui kellegi jutt võimulolijatele ei meeldi, võidakse kallale saata kas maksupolitsei või hoopis mingid suvalised "kandid". Läänes teevad sama ära "antifa-de" löömamehed või tuleb süüdistus „vihakõnes”. Venemaa puhul võidakse ka lihtsalt maha lasta või hoopis polooniumi või Novitšokiga ära mürgitada.

Kui Venemaal kaotas vanglas oma elu pättidest ametnikele pealesattunud advokaat Sergei Magnitski, siis põlises demokraatia kantsis Suurbritannias oleks nüüd äärepealt sama juhtunud Tommy Robinsoniga, kes just liberaalsete väärtuste kaitsjana sattus peale moslemitest kurjategijatele ning neid kaitsnud ametnikele.

Nägingi juba 25 aastat tagasi ette, et äärmuslik demokraatia ja vabaduse suurendamine viib lõppkokkuvõttes just demokraatia ja vabaduse kadumiseni. Sest seadused, mis näiliselt suurendavad mõne tõelise või väljamõeldud vähemuse õigusi, pahatihti hoopis piiravad ühiskonna kui terviku õigusi ja saavadki administratiiv-justiitsterrori aluseks.

Mitte ilmaasjata me ju ei laulnud 30 aastat tagasi: „Peatage Lasnamäe!" Ent kui tänapäeval mõni Rootsi artist laulaks "peatage Husby" või mõni Belgia artist laulaks "peatage Molenbeek", siis oleks igavene eetrikeeld neile ilmselt veel see kõige väiksem mure.

Kui veel viis aastat tagasi kehtis suhteliselt mustvalge maailmapilt, siis nüüd tuleb eestlastel, eurooplastel, Lääne inimestel, üldse tsiviliseeritud inimestel üheaegselt rinda pista 3-4 erineva vaenlasega. Need on:
  • revanšistlik Venemaa,
  • islamistid,
  • Lääne täielikult aru kaotanud eliit, keda võib julgesti liberaalfašistideks nimetada ja
  • alahinnata ei saa ka ehtsate, vägivaldsete paremäärmuslaste ohtu.

Kõik nad tahavad Läänt hävitada – kas siis sellepärast, et kuna nad ise oma maid Lääne tasemele tõsta ei suuda, siis tuleb hoopis Lääs langetada nende tasemele või omaenda püha viha pärast Lääne ühiskonna vastu.

Olukorra lahenduse võti on Lääne valitsejate käes, sest nende mahitusel ongi võimalikuks saanud nii putinliku Venemaa kui ka islamistide jultunud laiutamine koos järjest ilgemate roimadega. Nn. "paremäärmusluse" oht on samuti valitsevate ringkondade süü, sest kui riik hakkab kaitsma hoopis võõrsilt tulnud kurjategijaid ja paneb vangi nende ohvrid, läheb õigusemõistmine varem või hiljem "tänavale".

Sissetungijatest migrantide toimepandud kuritegusid ja terroritki püütakse õigustada mingite sõja- ja muude traumadega. Sel juhul peaks maailm lausa kubisema Eesti, Poola, Ungari, Läti, Leedu jne. päritolu terroristidest, sest meie ja meie saatusekaaslaste kannatused pole mitte mingil juhul väiksemad olnud ja alust nii Venemaa kui lääneriikide - nende omaaegse reeturlikkuse eest – vihkamiseks oleks küll ja küll. Miks see nii pole? SEST MEIE OLEME PAREMAD. PAREMAD INIMESED.

Iga riik peab oma territooriumil ise korda hoidma. Ei maksa arvata, et keegi teine seda meie eest tegema hakkab. Eesti valitsus ei saa muidugi vastutada selle eest, mis toimub Soomes, Prantsusmaal või mujal. Ent vastutab ta kindlalt selle kõige eest, mis toimub Eestis.

Meie valitsejatel on nüüd veel viimane võimalus teha mõned õiged sammud: lõpetada kiiremas korras oma idiootlik poliitika ja vabastada oma koht neile, kes meie kaitsmisega paremini toime tulevad. Praegused võimulolijad kukutatakse varem või hiljem, selles pole kahtlust. Ainult et hiljem neid enam nii leebelt ei kohelda, kui praeguse taandumise korral.

Taandumine on nende endi huvides. Sest praegu on nad süüdi põhiliselt vaid küündimatus poliitikas. Ent kui mingi pauk peaks meie niigi paljukannatanud maal ära käima, siis... Nagu ühes filmis öeldi: "Mis juhtub siis, kui juhid meid ei juhi? Kui valitsus meid ei valitse? Tragöödia oleks võidud ära hoida, kuid inimesed, kes pidid seda tegema, kasutasid võimu ära enda huvides. Nagu näete, mätsib valitsus pigem oma valesid kinni, selle asemel, et kodanikke abistada." Filmi lõpus ütles Ameerika president, kui tema alluvad olidki salaja koletu katastroofi korraldanud: "Kõik, kes selle projektiga seotud olid, lähevad riigireetmise eest kohtu alla!"

Ka mineviku teened Eesti ees ei saa õigustada tulevikus kurjuse teenimist. Sest ka "Tähesõdades" ju võitles noor Skywalker koos teiste jedidega kurjusejõudude vastu, kuid vahetas poolt ja nii saigi temast hoopis kurjuse kehastus Darth Vader.

Vaadates varem Eesti heaks palju teinud poliitikute, nagu Siim Kallas, Toomas Hendrik Ilves, Indrek Tarand jt., viimase aja tegevust, tekib kahjuks samasugune tunne. Ütlen otse välja - kui ei suuda Eesti poolele tagasi tulla, siis on alati võimalus lihtsalt erru minna! Meenutan ka, et Donald Trump pole ju seni kedagi vangi pannud ja ilmselt ei panegi. Ta lõpetas lihtsalt ära oma eelkäija idiootliku poliitika ja viib nüüd ellu oma poliitikat.

Teatud erakondade juhid, nagu ka neile ustavad kaabakajakirjanikud, on iseennast lõplikult diskrediteerinud ja nende ideoloogiad juba ammu moraalselt pankrotistunud. Sellepärast kutsungi nüüd Reformierakonna, Keskerakonna, sotside ja Eesti 200 lihtliikmeid üles: kuna teie juhtide poliitika paneb ka teie endi ja teie lähedaste julgeoleku ohtu, siis on aeg sellest erakonnast lahkuda! Meil on teisigi erakondi, keda võib usaldada. 

Ränderaamistiku hääletuse ajal käitumine näitas selgelt, et nii EKRE, Isamaa kui Vabaerakond, samuti Elurikkuse Erakonna esindaja, hääletasid kõik üksmeelselt meile kahjuliku leppe vastu. Samamoodi üksmeelselt toetasid nad Isamaa alternatiivset ettepanekut, millega Eesti oleks leppest ametlikult kõrvale jäänud. Isamaa toetas ka EKRE analoogset ettepanekut. See-eest Reformierakond hääletas mõlema vastu ja püüdis leppe enda hääletamisel mitteosalemisega rahvast petta. Ei lähe läbi! Nojah, sotsid ja Keskerakond ei hakanud oma eestivaenulikkust ühelgi hääletusel isegi varjama.

Liberaalid-sotsialistid püüavad end pildil hoida mingite pseudoteemadega, sest mingeid edasiviivaid teemasid pole neil juba ammu. Ainult et sellega kaasneb ükskõiksus oma rahva ja ka oma liitlaste julgeolekumurede suhtes. Tulemuseks on kurikuulsad numbrikombinatsioonid 9/11, 7/7, 8/8/8 ja teised. Ent nüüd püüavad liberaalid-sotsialistid end valelikult näidata kui ainsaid, kes suudavad meie julgeolekumuresid lahendada. See on nende järjekordne ja häbematu vale!

Senine ajalugu on hoopis näidanud, et isegi pärast mingit kohutavat sündmust asutakse süüdistama hoopis ohvreid - nagu Gruusia, Ukraina, isegi Eesti - või siis neid, kes vähemalt püüdsid uuesti korda majja lüüa, nagu nägime George W. Bushi ja nüüd Donald Trumpi puhul. Jah, needsamad, kes nüüd "sallivusest" jahuvad, olid 10-15 aastat tagasi samal põhjusel kõige vihasemad Bushi vastased. Muide, George Soros tahtis 2004. aastal Bushi kukutada, ent tavalised ameeriklased tõusid valimistel Bushi kaitsele. 12 aastat hiljem nägime sama Trumpi puhul.

Üks reformierakondlane tunnistas hiljuti, et tema meelest polevat Eesti mitte lääneriik, nagu Samuel Huntington ometi juba 25 aastat tagasi veenvalt tõestas, vaid hoopis mingisugune "läänemeelne riik". Nagu Jaapan, Lõuna-Korea või Gruusia. Nojah, sel juhul oleks näiteks minu põlvkond pidanud omal ajal nautima klassiõhtutel Alla Pugatšovat ja muid nõukogude estraaditähti, sest siis olime de facto justkui "idas". Kinnitan, et neid me ei kuulanud MITTE KUNAGI! Meie lemmikud olid Eesti omade kõrval ikka Sandra, C.C. Catch, Pet Shop Boys, Bon Jovi, a-ha jt. ning lemmiklood kandsid pealkirju "Radio Ga-Ga", "The Final Countdown", "Voyage Voyage", "In The Army Now" ja "Enjoy The Silence", mitte mingeid venekeelseid pealkirju. See on mõistagi vaid üks näide. Läänelikkuse ja tsivilisatsioonide teema nõuaks täiesti eraldi käsitlust.

Igatahes teame nüüd, kuidas meie liberaalid Eestit näevad. Nende arust saabki Eestist "lääneriik" alles siis, kui rahvuslikkus on välja juuritud. Ise nimetavad nad seda valelikult "nõukogude pärandist vabanemiseks", ajades sihilikult kõik sassi. Muide, sama teevad ka mõned teised, kes rahvuslikkuse sildi all hoopis Nõukogude Eesti värdriiki püüavad elus hoida. Tõelist rahvusriiki ei salli ka nemad. Tõde on selline, et Eesti on rahvusriik ja ta on juba sajandeid olnud osa Läänest, mitte mingi "hall tsoon kuskil ida ja lääne vahel". Punkt. Need asjad lihtsalt ei kuulu vaidlustamisele.

Ei, selle nimel küll meie esivanemad Vabadussõjas, Sinimägedes ega hiljem metsades ei võidelnud ja meie ise samuti ei võidelnud 30 aastat tagasi selle nimel, et nüüd oma kättevõidetud vabadusest mingi uue värdideoloogia kasuks loobuksime. 1992. aastal hääletasime rahvusriigi, sõnavabaduse, demokraatia ja turumajanduse poolt, mitte mingite ränderaamistike, poliitkorrektsuse, sookvootide, „multikulti”, LGBT-propaganda ega uuestisündiva riigikapitalismi poolt.

Igatahes - kui mingi seadus või leping paneb ohtu meie lähedaste elud, tuleb see TÜHISTADA! Ja mitte kellelgi pole õigust sundida meid sallima neid, kes meid vihkavad ja esimesel võimalusel meid ära hävitaksid. Eriti jälk on väita, et hoopis ohver oli süüdi, sest kuidagi „provotseeris”. Ka Venemaa jahub igal võimalikul juhul, et Ukraina provotseerib, Gruusia provotseerib, Eesti provotseerib jne. - ja ise pole ta mitte kunagi süüdi!

Kõikvõimalikud jutud „inimõigustest” või millest tahes on siinkohal kohatud. Sest kedagi ei saa päästa teiste inimeste elude arvelt – kui antakse varjupaika mõnele isegi tema kodumaal tagaotsitud kurjategijale, mis on sel pistmist inimõigustega? Tõelised inimõigused ongi ju õigus elule, vabadusele ja väärikale kohtlemisele. Mujalt saabunud pättide ja koguni terroristide kohalolu ning nende barbaarsete nn. „kultuuriliste eripärade” sallimine on just nimelt sülitamine M E I E kui eurooplaste ja tsiviliseeritud inimeste inimõigustele!

Eriti genotsiidihõnguline on sundida Eesti-taolist väikeriiki pidama oma territooriumil ülal tugevaid võõrtsivilisatsioonide enklaave ja neid koguni juurde tekitada. Meil on juba niigi 30% immigranditaustaga elanikke. Pealegi on nii venelastel, moslemitel kui musta Aafrika rahvastel kõigil omad riigid olemas. Just nendega ongi kõikjal enim probleeme.

Konkreetselt somaallaste kohta teadis vana sõber Soome näitel rääkida, kuidas need keeldusid humanitaarabi vastu võtmast, kuna "usk ei luba neil kasutatud asju vastu võtta" ja nõudsid täiesti uusi asju. Niisamamoodi ei vääri mingit abistamist need võltspagulased, kes viskavad neile varutud toidugi maha, nagu juhtus Ungaris. Ei maksa ajada sellist „pioneerijuttu”, et need on mingid „puudustkannatavad sõjapõgenikud”!

Lõppjärelduse sõnastasin juba 24 aastat tagasi, kirjas ühele oma lähedasele: "Iga rahvas peab oma asjadega ise omal maal hakkama saama, mitte trügima suurte hulkadena kuhugi võõrale maale elama." Sest juba siis oli näha, et migratsioon võõrtsivilisatsioonidest toob endaga kaasa väga suuri probleeme. Rahvusluse eitajate meelest võib samas igaüks vabalt asuda ükskõik kuhu elama, ilma kohalikku keelt oskamata ning kohalikke tavasid ja isegi seadusi tunnistamata.

Inimõiguste Keskuse juht Kari Käsper arvab, et demokraatia on koguni meie põhiseaduses kirjapandud väärtustest tähtsam. Ainult et mis saab siis, kui rahvas hääletab demokraatlikult kollektiivse enesetapu poolt? Näiteks toetades hukatuslikku poliitikat harrastavaid erakondi? Ja pole usutav, et kogu rahvas on selle poolt, mida teha siis vähemusega, kes tahaks edasi elada? Üks järelemõtlemise koht on siin kindlasti.

Iseenesest pole meil midagi ka väga kaugelt tulnute vastu, kui nad peavad end siin viisakalt üleval ning ei nõua mingeid „võrdseid õigusi”. Mul endal on olnud näiteks positiivseid kogemusi mõnede kohalike venelaste kõrval ka ühe korealase, jaapanlase, ladinaameeriklase ja koguni puhast eesti keelt rääkiva hinduga.

Pidagem seda kõike meeles ka Riigikogu valimistel. Kui üks ebaadekvaatseks muutunud poliitik sai juba füüsilise noomituse, siis 3. märtsil teeme samamoodi ka teiste samasugustega. Ütleme seda ka kõigile oma sõpradele, tuttavatele ja ka virtuaalsõpradele, et vältida tuleb neid, kelle arust on Eesti vaid geograafiline mõiste ja mitte midagi enamat.

Nii et iga hääl sotsidele, Reformierakonnale, Keskerakonnale või Eesti 200-le on hääl Eesti vastu! Pealegi ei vaja Eesti sotsialismi, ka liberalism on oma aja ära elanud. Eesti vajab hoolivat konservatismi. Meie prioriteet nr. 1 on siiski rahvusena püsimajäämine ja seda ikka traditsioonilisel kujul, mitte „mitmevärvilisena”.

Isamaa kadunud pojad ja tütred, kes te olete kunagi lahkunud mitterahvuslikesse erakondadesse, tulge tagasi! Nagu tegi äsja Vootele Hansen, kes oli 25 aastat tagasi Isamaas ja tuli nüüd sotside seast ära tagasi. Teisedki võiksid sedasi toimida. Sest kardetavasti võidakse neid muidu juba õige pea sundida osalema väga talumatutes ettevõtmistes, mis sarnanevad mõne kriminaalse organisatsiooni ettevõtmistega. Nii et tasub järele mõelda, seda ka teistel, kel veel autunne säilinud. Ka Marina Kaljurannal pole veel hilja sotside seast lahkuda.

Lumehelbekestele vaid üks sõnum: sulage ära! Teietaolised poleks N. Liidus ühteainsat päevagi vastu pidanud. Ma ei pea silmas mitte stalinlikku perioodi, vaid kasvõi punaimpeeriumi viimaseid aastaid.

Võidelda tasub alati. Näiteks 40 aastat tagasi, kui punaokupandid maakoole sulgesid, koostas mu ema oma kooli kaitseks kirja, pannes sinna sisse isegi impeeriumi enda konstitutsiooni paragrahvid ja muu. Kiri läkitati lausa Brežnevile endale, samuti „Pravda” toimetusele. Kool jäi alles!

Ja lõpetuseks: tegutseme selle nimel, et ka kolmel väga kenal õel, nende emal ning ka nende lähedastel poleks ka edaspidi vähemalt Tallinna tänavatel, kinos, kontserdil, söömas käies vaja karta mingeid terroriste või tavalisi pätte. Selleks saame toetuda peamiselt vaid iseendile ja kõigile teistele rahvuslastest patriootidele, kes jagavad meiega samu väärtusi. Mart Laar ongi väga õigesti kirjutanud: "Teed võivad meil olla erinevad, kuid isamaa-armastus on ühine".



Elagu Donald Trump!
Elagu Poola ja Ungari!
Elagu Eesti!

teisipäev, 31. juuli 2018

"WHERE IS THE FREE SPEECH, LAND OF FREEDOM?" ehk MARUVIHANE KÕNE


Viimasel ajal hoogustunud nõiajaht FB-s "vihakõne" mahasurumise sildi all on nüüd ka minuni jõudnud. Eriti suure rünnaku all on minu leht nimega "Julge olla patrioot", millel on juba üle 1200 jälgija ja kus on ilmunud tuhandeid postitusi. Teatud ringkondade täiesti meelevaldse "vihakõne" tõlgenduse tõttu ei ole ka võimalik omalt poolt midagi ennetavalt ette võtta, sest võidakse juba ükskõik mida "vihakõneks" kuulutada.

Olen igati vältinud oma lehel nii liiga koleda materjali edastamist (mida võib lihtsalt vastik vaadata olla - igaüks ju seda lihtsalt ei talu) kui ka sellist retoorikat, mida võiks pidada vägivalla õhutamiseks. Seega olen seal peamiselt vaid edastanud erinevatest allikatest (nii eestikeelsest tavameediast kui portaalidest, nagu Uued Uudised, Vabauudised, Eesti Uudised, Eestinen, Objektiiv jt., samuti sotsiaalmeediast) korjatud infot. Enamasti vaid puhas artikkel, millele lisan vajadusel mingi lühikese kommentaari või toon mingi eriti olulise tsitaadi veel eraldi välja. Vahel olen kommentaaris vajadusel ka välja toonud, millega ma nõus pole jagatava artikli sisust.

Loomulikult olen hoolega vältinud allikatena igasuguseid RT-sid, Sputnikuid, globalresearch.ca-sid jms. ning üldse kõike, millega ma ise üldse nõus pole. Näiteks sellest praegusest "Martide sõjast" ei saa sealt mitte midagi lugeda, sest ma tahaksin ju seda konflikti vaigistada, mitte seda omalt poolt veel suuremaks puhuda.

Olen ka koguaeg vältinud sellise materjali jagamist, mis võiks rahvuslasi veelgi enam omavahel tülli ajada. Minu (ja minu lehe) eesmärgiks on ju ikkagi rahvuslikult mõtlevate inimeste vahele suurema üksmeele tekitamine ning ühtlasi nii liberaal-sotsialistliku kui ka venemeelse agenda dekonstrueerimine. Seega panen päris suurt rõhku ka analüüsile, ehkki hukkamõistu väärivate sündmuste korral ei maksa minult sõbralikku suhtumist küll oodata.

Meie ühiskonda muserdava üldise tigeduse vastu võitlemiseks olen püüdnud esitleda pigem hoopis humoorikamat vaatenurka paljudele asjadele-nähtustele, seda muidugi juhul, kui jagatav info seda võimaldab. Loomulikult olen vältinud ebatsensuurset kõnepruuki ja aeg-ajalt ka liiga räigeid või muidu kohatuid kommentaaregi kas ära peitnud või ära kustutanud, mõned kasutajad on ka bloki saanud.

Mis siis ikkagi juhtus ja kuidas ning miks ei saa kuidagi nõustuda hinnanguga "ise süüdi"? Selgitan lähemalt.

  1. Kolmapäev, 25. juuli 2018. FB avamisel ilmus kõigepealt pärast sundkorras sisselogimist teade, et mingisugune minu postitus "ei vastanud "kommjuuniti" standarditele". Tegu oli kas 2017 või varemgi minu lehel jagatud postitusega, millele olin lisanud - rõhutan seda Prantsuse omaaegse PRESIDENDI ja varasema SISEMINISTRI Nicolas Sarkozy tsitaadi 2005.a. rahutuste mahasurumise ajast,  et "inimrämps tulebki tänavatelt ära koristada". Postitus ise rääkiski ühest tänapäevasest rahutuste mahasurumisest.
  2. Laupäev, 28. juuli 2018. Taas ilmus pärast sundkorras sisselogimist teade, et jälle üks mu lehel jagatud postitus "ei vastanud "kommjuuniti" standarditele". Sedakorda oli tegu ühe meist lääne pool loodud karikatuuriga (vt. pildilt), mis väga tabavalt kujutab Lääne ühiskonda, mis enda kaitsmise asemel kõikvõimalike lollustega tegeleb ja tervitab endi juurde saabunud hambuni relvastatud terroriste kui "põgenikke". Selle pildi jagamise eest sain karistuseks juba 24-tunnise blokeeringu.


3. Esmaspäev, 30. juuli 2018. Vaid 12 tundi pärast eelmise karistuse lõppu sundis FB mind uuesti sisse logima ja nüüd virutas ette "mittevastavusteate" lausa k o l m e mu lehel ilmunud postituse kohta:
  • isegi mitte EKRE portaalis Uued Uudised või Objektiivis, vaid hoopis Delfis (!!!!) ilmunud Mart Helme seisukohavõtt oma teadmiste poolest tudengiteks mittekvalifitseeruvate isikute suhtes - kus ta neid "õõnespuiduga" võrdles; mulle tegi see niivõrd nalja, et lisasin omalt poolt vaid kommentaariks "Vihakõne" koos mürisevat naeru väljendavate emotikonidega
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/mart-helme-vihakone-koosolekul-tallinnas-on-plahvatuslikult-kasvanud-neegrite-hulk-kui-neile-vastu-pead-koputada-siis-see-on-oonespuit?id=82522277
  • teine samuti Delfis (!!!!) ilmunud artikkel, kus tuntud reformierakondlane Valdo Randpere võrdles Mart Helme "õõnespuidu" retoorikat Hitleri "Mein Kampfiga" - mina avaldasin omapoolses kommentaaris üksnes imestust, et austatud reformierakondlane nii hästi Hitleri peateost tunneb, sest enamus meist pole ju seda isegi klaasi tagant näinud (umbes, nagu Viktor Suvorov kunagi ühes oma raamatus kirjutas)
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/valdo-randpere-korvutab-mart-helme-sonavottu-oonespaiste-neegrite-kohta-loiguga-hitleri-mein-kampfist?id=82527657
  • kolmas oli Postimehes (!!!!) ilmunud artikkel, mis rääkis majandusmigrantide survest Eesti kõrgkoolidele, siin piisas ilmselt vaid minu iroonilisest kommentaarist ""Õõnespuit" muudkui ründab kõminal" ning arvamusest, et libatudengeid pole Eestile küll vaja



Igatahes sain selle kõige eest juba 3-päevase blokeeringu.



4. Teisipäev, 31. juuli 2018. Nüüd selgus pärast järjekordset sundsisselogimist, et "kommjuuniti-standarditele" mittesobivaks osutus üks mu enda nime all postitatud kommentaar, kus üksnes märkisin ära, et elan "Murjanimäel-Mustamäel" (mis on ju selline sõbralikult pilkav kohanime variant, sest väljendit "oled must nagu mõni murjan" on väiksena ilmselt paljud kuulnud) ja et seal näen neid mustanahalisi pidevalt. See on ju samasugune fakt, nagu see, et antud linnaosa nimi on Mustamäe! Ma ei võtnud isegi seisukohta, kas see on hea või halb. Ometi selgus, et seegi kommentaar ei kõlvanud!



Kuna FB pakub siiski võimalust vaidlustada niisugused jõuga eemaldamised, siis vajutasingi vastavale nupule. Ent vastuseks tuli samasugune igasuguste selgitusteta ümmargune vastus, et "ei vasta "kommjuuniti" standarditele" ja kõik (ilmselt tüüpilise "idiotic computer'i" genereeritud automaatvastus).



Nüüd küsisin juba lähemat selgitust, mis see põhjus ikkagi oli. Ootan hetkel veel vastust.



Igal juhul on näha, et "vihakõneks" võib osutuda ükskõik mis, ka tavameedias ilmunud materjal või üldsegi mitte "paremäärmuslasteks" sõimatud poliitiku tsitaat.

Keelu alla sattunud karikatuuri osas peab ütlema, et selle ärakeelamine on ju oma olemuselt sama, mis Charlie Hebdo vastu korraldatud terrorirünnak, ainult et rafineeritumal kujul. Olgu ka lisatud, et too õnnetu ajakirja looming oli ikka palju kurjemas stiilis - ning ometi olid nii Eesti kui teiste maade ajakirjanikud ikkagi oma hukkunud kolleegide poolel - just sel põhjusel, et ajakirjandus peab olema vaba!

Äärmiselt häiriv on ka igasuguse tsenseerijatepoolse huumorimeele puudumine - nad on samasugust süngust täis, nagu meie "kalli idanaabri" praegune Suur Juht.

Raske on ka kindlat seisukohta võtta, kas niisugused tsenseerimised on mingid automaatsed, "robotite" poolt tehtud ehk Eesti-välised või on keegi konkreetselt siit Eestist "koputanud".

Esimesel juhul on kindlasti lääne pool keegi "koputanud" mingi postituse peale (nagu seesama kõnealune karikatuur) ning siis otsivadki FB "robotid" tuimalt üles kõik selle postituse jagamised, koos sellest tulenevaga. Sama käib ka teatud märksõnade kohta, millest on kindlasti FB süsteemis samuti mingi must nimekiri olemas ja "robotid" skaneerivadki kogu süsteemi selle järgi, jällegi koos sellest tulenevaga.

Teisel juhul on tegemist päris kindlasti reeturitega meie endi keskel, keda võib julgesti nõukogudeaegsetega võrrelda. Pole ju usutav, et ükski vaikimisi ingliskeelne "robot" suudaks aru saada EESTIKEELSETEST sõnadest, nagu "õõnespuit" (eriti just Mart Helme nimetatud kontekstis!) või "murjan" (mul polnud oma kommentaarides kuskil isegi eestikeelset n- tähega sõna sees!) Nii et siin on küll tegemist kohalike "koputajatega", kes pakatavad samuti ehtputinlikust huumorimeele puudumisest - kuidas muidu sai neid närvi ajada minu üliirooniline märkus sõna "vihakõne" kohta? (Nagu näha, peetakse "vihakõneks" isegi juba kahtlemist selles väärastunud "vihakõne" kontseptsioonis!!!!) Julgen oletada ka, et nii tark peaks "robot" ikka olema, et aru saada, mis on tsitaat algallikast ja mis on minu enda kommentaar? Või ma eksin?

On täiesti selge, et kui ME KÕIK laseme niisugusel tsenseerimisel jätkuda, on punavõim kogu oma vaimse piiratuse ja jälkusega kiiremini tagasi, kui keegi isegi oletada oskab. Nägin sellist võimalust juba 2012. aastal ette. Praegu on mul igatahes vaid kolm valikut: kas oma üsnagi suurte raskustega ülestöötatud leht üldse sulgeda, muuta ajutiselt avalikkusele mittenähtavaks või riskida pärast kehtiva karistuse lõppu kohe järgmise blokeeringuga, mis kestaks siis juba 7 päeva? FB hirmutab ju, et lõpuks võidakse mu konto üldse sulgeda. Ent kuna "vihakõne" definitsioon ongi niivõrd laialivalguv, siis võibki uued karistused saada juba ükskõik mille eest. Hiljuti võis lugeda kurioossest juhtumist USA-s endas, kus sama FB "robot" pidas "vihakõneks" isegi USA iseseisvusdeklaratsiooni ühte osa!

Nii et nii Eesti kui kogu end vabaks ja demokraatlikuks pidava Lääne ees on kaks valikut: kas säilitada sõnavabadus, mille olemasolu üle juba aastakümneid ju niiväga uhked ollakse VÕI muutuda sõnavabadust mitte millekskipidavaks ühiskonnaks ehk siis just putinliku Venemaa jt. diktatuuride sarnaseks, kellest ju ometi vähemal sõnades nii väga erineda tahetakse.

Meie koos kogu punaokupatsiooni näinud maailmaga ei nõustu täiesti kindlalt omaaegse kurikuulsa paragrahv 58 ("nõukogudevastane agitatsioon ja propaganda") naasmisega uuel kujul ("vihakõne"). Eriti veel arvestades, kuivõrd suvaliselt kummalgi juhul seda nii-öelda õiguslikku alust kohaldatakse. On ju neidki, kes nõuavadki lausa "vihakõne" kriminaliseerimist, üks sedasorti erakond on juba pikka aega ka Eesti valitsuses olnud.

Omal ajal võis ju par. 58 järgi karistuse saada nii Brežnevi kohta anekdoodi rääkimise eest kui ka selle eest, kui püüti panna piiri mõnest tehasest lähtuvale keskkonnareostusele, isegi kui tegu polnud mingi salajase sõjatehasega. Mingid suvalised punased poolpättidest pisiametnikud terroriseerisid tavalisi inimesi lisaks sellele veel oma seisukohtadega, nagu "see uksekäepide küll tööliste ja talupoegade riiki ei sobi" (nii et nõukogude võimu võis õõnestada isegi uksekäepidemega!) ja võisid kuskil raamatukogu näitusel kasutatud Piibli tsitaadi pärast kaevata, kuhu vaja. Need on tõestisündinud lood. Kahjuks.

Tulevik on siiski meie endi teha - kas võtame (eriti käib see parlamendis, ka Euroopa parlamendis, esindatud erakondade kohta) oma õiguste eest seismist tõsiselt, nagu 25-30 aastat tagasi või võtame seisukoha, et "me ei saa ju selle hiiglasliku monstrumi vastu niikuinii" ja lepime endist "tankidega ülesõitmisega"? Kui 100 või 30 aasta eest oleks samuti see viimane seisukoht peale jäänud, poleks ilmselt meid enam olemaski. Ehkki vastased olid näiliselt veelgi hirmuäratavamad ja ka varjamatult tapahimulised, millegipärast meie vanemad ja esivanemad neid ei kartnud. Minu algses kodukohas oleval Vabadussõja mälestusmärgil ongi kiri "Julgus pärib võidu".