laupäev, 25. mai 2019

"LUMEHELBEKESTE" KÄTTEMAKS

Mäletatavasti tabas ka mind ja mu hallatavat lehte läinud suvel "sallivusrünnakute" laine, mille tagajärjel mu leht hävis. Ent sellega pole asi lõppenud, sest paari kuu eest nägin ekraanil taas teadet, et vaat see su postitus ei vastanud "kommjuuniti standarditele".

Kui eelmisel korral sain järjest 1- ja 3-päevase bloki, siis seekord lajatati lausa 30-päevane blokk, mis on ausalt öeldes küll uskumatu.



Mis siis vaenlastele nüüd ette jäi? Üks mu Ü H E S Õ N A L I N E hinnang, millega iseloomustasin EKRE sõprade klubi nimelises grupis ühe postitatud artikli all praeguse valitsuse vastu protesteerijaid:




Vahe on vaid selles, et nüüd ei peetud mind enam "vihakõnelejaks", vaid süüdistuseks oli hoopis "kiusamine ja ahistamine" - mis viitab ühemõtteliselt "lumehelbekeste" õrnahingelisusele:



Sõnavabadusega on meil ikka lood väga viltu, sest kasutaja nimega Toomas Hendrik Ilves "säutsus" hiljem Twitteris, et uus valitsus olevat "ahvla". Teda aga ei karista miskipärast küll keegi ja pole isegi väga kritiseeritud (kui valitsuse pooldajad muidugi välja arvata). Ehkki Twitter on hoopis teine keskkond, on ka seal kehtivad needsamad põhimõtted, mis kogu sotsiaalmeedias.



Seega - nagu eelmisel aastal, nii ka nüüd on endiselt õhus samad küsimused:

  1. endiselt me ei tea kindlalt, kas blokke jagab Facebooki robot või on tegu meie kaasmaalastest "koputajate" kätetööga (ilmselt küll viimasega, sest robotil poleks küll kulunud kommenteerimise järel pea 12 tundi reageerimiseks);
  2. täiesti ilmselgelt kehtivad topeltstandardid ehk "kummist joonlaud" - kui teatud väljendeid ei tohi kasutada, siis peaks see kehtima ikka kõigile, mitte vaid väljavalitud "vaenlastele";
  3. nagu näha, peetakse karistamisväärseks kaugeltki mitte ebatsensuurseid või tõeliselt vägivaldsusega seotud väljendeid (nagu kellegi "ahjuajamine" vms.), vaid ka mõõtmatult leebemaid väljendeid ja see on küll normaalsusest ülimalt kaugel.
Ei väsi ma kordamast, et kui taoline valikuline tsensuur jätkub, siis seisavad väga paljud riigid ühel hetkel silmitsi mitte enam mingi „vihakõne“, vaid millegi palju jubedamaga. Sest tsenseerijad kaitsevad oma tegevusega just sissetoodud kurjategijaid ja isegi terroriste. Briti liberaalsete väärtuste kaitsja Tommy Robinson pandi näiteks koguni mõneks ajaks vangi ja kuigi hetkel on ta vabaduses, ei ole uue vangistamise oht tema kohalt kadunud.

Alles hiljuti toimus ülimalt ränk rünnak Uus-Meremaal, kus üks mees otsustas omal algatusel moslemitele kätte maksta paari aasta eest Stockholmis toimunud terrorirünnaku eest. Kaugemast minevikust meenub ka 1994. aastal Iisraelis Hebronis toimunud sarnane massimõrv, kus sarnaselt nüüd Uus-Meremaal juhtunuga üks juudi äärmuslane läks samuti omal algatusel raskelt relvastatuna mošeesse ja avas tule (vt. ka https://en.wikipedia.org/wiki/Cave_of_the_Patriarchs_massacre).

Loomulikult ei ole mingil juhul võimalik õigustada ega heaks kiita niisugust vastuterrorit ega valimatut omakohut. Ainult et kui riigid kaitsevad ka edaspidi oma rahva asemel sisserännanud kurjategijaid ja isegi terroriste ning võitlevad tsensuuri ja koguni administratiiv-justiitsterrori abil omaenda kodanike vastu, võib ennustada järjest uusi ja uusi vasturünnakuid. Sinna pole enam midagi parata, sest kui riigid ei kaitse oma kodanikke, vaid peavad nende vastu de facto sõda, lähebki õigusemõistmine "tänavale".

Kõikvõimalikele äärmuslikele liberaalidele-sotsialistidele-globalistidele olgu siinkohal meelde tuletatud, et N. Liitu ei suutnud päästa ka üüratu tuumaarsenal ega tankide, sapöörilabidate, mürkgaaside ja Spetsnazi kõrilõikajate käikulaskmine impeeriumi lagunemise ajal. Nõukogude võim kukkus kokku kõigele sellele vaatamata ja tegelikult aitasid just võimudepoolsed karistusaktsioonid sellele hoopis kaasa. Nii kuulsusetult lõppeski see eelmine multikultuursuse projekt.



PIDAGEM SEDA MEELES KA EUROOPA PARLAMENDI VALIMISTEL. Ärme lase Brüsselisse minna neil, kelle arust pole sõnavabadusega Euroopas probleeme või kelle arust ongi (valikuline) tsensuur igati õigustatud!



P.S. "Lumehelbekestele" on vaid üks soovitus - sulage ära! Sest nõukogude võimu tingimustes poleks te ühteainsat päevagi vastu pidanud.