teisipäev, 1. september 2015

Sissetungijatest-pagulastest pole pääsu. Kuidas selles olukorras toimida? (1)


Täiesti selge oli, et täielikult pagulaste vastuvõtmist vältida ilmselt ei õnnestu. Massimmigratsiooni oht on õnneks vähemalt praegu päevakorrast maas. Siiski on mitmed ohud endiselt olemas, seetõttu mõned mõtted.

1.Valitsus peab täitma oma lubaduse ("Taavi Rõivas, pea oma sõna!" - nagu Mart Helme meeleavaldusel ütles) ja MITTE VÕTMA VASTU MOSLEMEID ega ÜKSI üle Vahemere või Balkani EUROOPASSE TRÜGINUD NOORI MEHI. Vastu lubati ju võtta kristlaste perekondi, sarnaselt Poolale jt. meie saatusekaaslastele. Et valitsus peaks lubatust kinni, nõuame pidevalt infot selle kohta, kes saabub/saabuvad (kui nad kord tulema hakkavad), kellega täpsemalt tegu on, kuidas neid ülal peetakse (lubati ka, et mitte Eesti riigieelarvest) jne.

2.Väidetavalt olevat pagulased juba kohal ja mitte ainult Vao külas. Kui see on tõsi, tuleb saata järelepärimisi vastavasse omavalitsusse, mille territooriumil on pagulasi nähtud, samuti Politsei- ja Piirivalveametisse. Eeldame, et asjaomased instantsid ei taha skandaali ja annavad ammendavat infot.

3.Üldiselt on tungivalt soovitav vältida asjatuid konflikte võõramaalastega. Mõned tahavad küll kangesti esimesele ettejuhtuvale pruunlasele pasunasse anda, kuid see on just see, mida "sallivuslased" ootavad. Meile on endiselt teretulnud nii mitteeuroopa päritolu tudengid, ärimehed, kultuuritegelased, liitlasvägede sõdurid kui ka Barack Obama, samuti tavalised turistid. Neil pole ju midagi pistmist praegu Euroopat ründavate hordidega.

4.Seda enam peab rõhutama, et absoluutselt kõigil ja kõigel hoitakse silma peal! (NB! See käib ka valitsuse ja riigistruktuuride tegevuse kohta - ei ole midagi nii, et vaid nemad jälgivad meid, vaid ka meie jälgime neid.) Vaid nii saab tagada, et suuremaid jamasid ei tule. Kordan veelkord - seni, kuni võõramaalane ei pane toime kuritegu või ei tee midagi sellist, mida meie üldse ei tee (sest on olemuslikult meile vastuvõtmatu) või mis on meil üldiselt taunitav, EI OLE VAJA MEIL ENDIL MINGIT KONFLIKTI ALGATADA (süüdi on ju see, kes alustas). Ka "pruunlane läks üle minu muru, kuidas ta julges?" stiilis argumendid on pehmelt öeldes ebaveenvad. (Ei ole ka Vao külla enam huvireisile vaja minna, eriti tsiklitega.) Raskematel juhtudel, kus võõramaalased ise tüli norivad, otseselt seadusi rikuvad või midagi taunimisväärset teevad (nagu nad Rootsis ja mujal teevad gasp-emotikon ), tuleb juhtunust kindlasti avalikkust teavitada, samuti vastavaid organeid.

5.Igasugune protest ükskõik mille vastu on mõttetu, kui selle taga pole reaalset jõudu, mis sunnib OTSUSTAJAID endaga arvestama. Suhtumine stiilis "ah, niikuinii läheb... sinnasamusesse" töötab tahes-tahtmata just nimelt "sallijate" huvides. Loevad pidevad meeleavaldused, allkirjade kogumised jt. n ä h t a v a d aktsioonid. Samuti loeb pidev mõistaandmine, et kui
a)valitsus ei täida oma pagulaste vastuvõtmise osas antud lubadusi ja/või
b)asub looma administratiiv-justiitsterroril (nagu on Rootsis) põhinevat süsteemi, võib ees oodata Eesti Maidan.

6.Hetkeseisuga on igasugused jutud valitsuse "reeturlikkusest" küll täiesti alusetud. Seega keeras Kristiina Ojuland "reeturite nimekirja" koostamisega küll vindi selgelt üle. (Allkirjade kogumise aktsioon, nagu öeldud, on see-eest tal küll igati õige ja tänuväärt.) Küll aga võib selline nimekiri täiesti iseenesest tekkida, kui ka meil peaks aset leidma mõni räigem võõramaalaste poolt toimepandud asi, nagu neid on Lääne- või Põhja-Euroopas juba olnud küllaga ning NB! "sallijatest" arvamusliidrite survel asub riik ikkagi sisserändajate poolele ning astub samme hoopis nt. sõnavabaduse piiramise suunas. Teine võimalus on, kui valitsus ei täida oma lubadust ja otsustab (nt. Euroopa "partnerite" survel) siiski veel mõnedsajad pagulased vastu võtta või laseb maale sellist kontingenti, keda ometi lubas mitte riiki lubada.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar