teisipäev, 1. september 2015

Veelkord pagulasküsimusest ja suhetest Euroopa Liiduga


Tegelikult suudaks Ida-Euroopa ka Lääne-Euroopa päästa, kui viimane probleemistikule mõistusega läheneks. Praegu aga valitseb seal lääne pool selline "kindlalt-edasi-põhja-välja!" mentaliteet. Absoluutselt lubamatu oleks lasta neil endid kaasa tirida. Nad võivad küll meid igasuguste asjadega hirmutada, tegelikult on nad enamalt jaolt ühed "pehmod".

Seda jahmatavam on jälgida, kuidas paljud sissetungijate-pagulaste vastased käituvad täpselt samasuguste "pehmode" kombel. Sest kui käib vaid üks lõputu virisemine, et "niikuinii läheb metsa" ja "niikuinii sõidetakse meist jälle üle", siis võib kindel olla, et nii ka läheb. Ainult et sel juhul pole vaja ka viriseda, vaid parem siis juba siit riigist jalga lasta, näiteks Austraaliasse.

EW sündis aga koguni vihases võitluses ÜHEAEGSELT KAHE suurvõimu vastu ja õnnestus võita mõlemat. Samuti on meil veel 25 aasta tagused kogemused vägagi elavalt meeles. Kuidas saavad meid hirmutada mingid "valitsuse soomustatud limusiinid", kui tookord seisis meil vastas 45 000 tuumapead, keemia- ja biorelvi, 55 000 tanki, 50 000 suurtükki, pea 100 000 soomukit ja 5,5 miljonilist isikkoosseisu (sh. Spetsnazi kõrilõikajad) ning KGB terroriaparaati omav kurjuseriik? Ehk nagu Texase kõnekäänd ütleb: "Ka väiksem mees võib suuremat võita, kui ta on järjekindel ja kui tal on õigus!"

Tahakski teada - kuidas on võimalik, et 25 aastaga seesama rahvas, kes vaid veerand sajandit tagasi oli samamoodi valmis oma eludega riskima, nagu praegu ukrainlased teevad, on sedavõrd "pehmostunud", et ei suuda vajadusel isegi omaenda "pehmodest" poliitikuid paika panna? Mina küll aru ei saa. Mõelgem selle peale.

Kes väidab, et "me ei saa Euroopa Liidu vastu", see eksib. EL-s on samuti praegu võimul "pehmod", nii et neid pole mõtet üldse karta. Näiteks Prantsuse ja Saksa tipp-poliitikute viimase aja väljaütlemised viitavad juba vaat et skisofreeniale: ühelt poolt öeldakse, et pagulaste-sissetungijatega tullakse toime küll ja siis jälle antakse turmtuld idaeurooplaste pihta, sest need "polevat solidaarsed" - mis näitab ju selgelt, et ei tulda toime.

Antud olukorras tuleb lihtsalt TEHA SEDA, MIS ON ÕIGE ehk kaitsta omaenda rahvuslikke huve. Mis ongi just Euroopa huvid! Mitte aga kuulata neid poliitikuid või muid "arvamusliidreid", kes vaid imiteerivad mõtestatud tegevust, aga sellegipoolest kipuvad teisi õpetama.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar